Werkgevers moeten alert zijn op werkstress

Asscher: werkgevers moeten alert zijn op werkstress

Werkgevers moeten meer oog hebben voor de eisen die ze stellen aan mensen. Dat zei minister Asscher tijdens de opening van de week van de Werkstress in Den Haag. Meer dan een miljoen mensen in Nederland hebben burn-out klachten. Volgens de minister helpt het om te praten met collega’s.

Vooral jonge werknemers hebben last van stress. Uit onderzoek van TNO blijkt dat van de mensen tussen de 25 en 35 jaar ruim 240.000 burn-out klachten hebben. Volgens TNO worden de klachten vooral veroorzaakt door te hoge eisen, emotioneel zwaar werk en pesten op de werkvloer.

Meeste klachten in het onderwijs

In het onderwijs komen de meeste burn-out klachten voor. Volgens het CBS heeft een op de vijf leraren er mee te maken. Dat komt door de hoge werkdruk en de emotionele betrokkenheid, zegt het CBS.

Vorig jaar lanceerde minister Asscher al een campagne om werknemers meer bewust te maken van  de risico’s van stress op de werkvloer.

Bron: http://nos.nl/artikel/2069398-asscher-werkgevers-moeten-alert-zijn-op-werkstress.html

Makkhawitee zet zich in voor het verhelpen van werkstress

Makkhawitee zet zich al jarenlang in voor het verhelpen van werkstress. Het integreren van eeuwenoude meditatietechnieken binnen bedrijven en onderwijsinstellingen is een uitdaging. Er is geen ‘short cut’ zegt Niels de Stürler Boekwijt. Met andere woorden, er is geen snelle oplossing om stress te verhelpen. Werknemers ervaren vaak al jarenlang werkstress. Kijk maar naar de leraren in het onderwijs. Het is iets wat serieus genomen moet worden en er moet een passende oplossing komen die doorwerkt in het fundament van de werkvloer. Alleen op die manier breng je een echte verandering aan en niet een tijdelijke oplossing.

Een fundamentele oplossing voor werkstress

Lees meer en vraag een intakegesprek aan!

Locatie Oegstgeest/Leiden

Makkhawitee meditatieschool/-centrum
Rhijgeesterstraatweg 40D2341 BV Oegstgeest (regio Leiden)
www.makkhawitee.nl