Pra Ajahn Tanadith (monnik)

FullSizeRenderMonnik, oprichter van Makkhawitee Thailand en leider van de tempel Piyapodok Dhammastan gelegen aan de  grens van Chiang Mai. In zeven jaar tijd heeft Pra Ajahn Tanadith de tempel Piyapodok Dhammastan opgebouwd tot een volwaardige en gerespecteerde tempel. In Piyapodok kunnen mensen intensief mediteren en hun leven transformeren. De tempel staat bekend om zijn authentieke en traditionele manier van mediteren. In de geschriften van de Boeddha staat beschreven dat iemand binnen 7 dagen en 7 jaar verlichting kan bereiken. Pra Ajahn heeft zich de afgelopen zeven jaar toegewijd aan het monnikenschap en heeft een bijzonder meesterschap bereikt.

Niels de Stürler Boekwijt D.O. (meditatieleraar)

Niels profielfoto zw grootOsteopaat en oprichter en eigenaar van Makkhawitee Nederland. Sinds 2010 is Niels de Stürler Boekwijt intensief getraind door zijn leraar Pra Ajahn Tanadith in de Thaise boeddhistische tempel Piyapodok Dhammastan, waar hij veel heeft geleerd over meditatie en de boeddhistische filosofie. Om te ervaren wat het is om samen met de monniken op het hoogste niveau te mediteren, is Niels in 2015 zelf voor een periode monnik geweest. Niels was de eerste Westerse monnik in het district Lampang, gelegen naast Chiang Mai in het Noorden van Thailand. Na zijn monnikschap werd Niels door de monniken officieel benoemd tot meditatieleraar en heeft hij in samenwerking met hen de meditatieschool Makkhawitee opgestart in Nederland. Tevens heeft Niels een vertaalslag gemaakt van de Thaise boeddhistische filosofie naar toegepaste bedrijfsmeditatie met als doel stress bij werknemers te reduceren en ziekteverzuim te verminderen. Daarnaast leren de werknemers hoe zij beter kunnen presteren en wordt er aandacht besteed aan het creëren van een vriendelijke en positieve werksfeer.

Naast zijn werkzaamheden heeft Niels Stichting Enlight opgericht en hij wil
daarmee het grootste meditatie-evenement in Nederland laten plaatsvinden.

 

 

 

Evelien Deiters (mindfulness trainer)

Evelien Deiters is psycholoog en mindfulnesstrainer. Sinds 2002 beoefent zij mindfulness. Ze neemt regelmatig deel aan retraites en ziet mindfulness als een ideale manier om de balans te bewaren in de dagelijkse hectiek en te genieten van alle mooie dingen. Met veel passie en plezier begeleidt zij mensen op weg naar een lichter leven.

 

Petra Verhoef (meditatieleraar)

img_0014klein-zwartwit

Petra was jarenlang werkzaam als projectmanager. Eerst van grote, complexe IT-projecten en daarna van trajecten op het gebied van Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen. Steeds meer is zij zich gaan richten op de begeleiding van mensen in hun persoonlijke ontwikkeling, hetgeen geresulteerd heeft in de oprichting van Samma, Centrum voor Ontwikkeling en Groei. Binnen Samma werkt ze als therapeut en trainer. Petra is auteur van het boek ‘Vertrouwen, hoe intuïtie je leven verrijkt’, schrijft columns en heeft in 2014 op verzoek een radioprogramma verzorgd bij het Amerikaanse Wisdom & Intuition Network. In haar werk staat de begeleiding van intuïtieve mensen centraal.

In 2007 kwam Petra in aanraking met het Boeddhisme en was direct gefascineerd door de bijzondere wijsheid van deze levenswijze. Ze volgde een groot aantal trainingen en masterclasses en kreeg in 2013 van haar Tibetaanse leraar Tulku
Lobsang Rinpoche de zeer uitzonderlijke toestemming om de hoogste meditatievorm
Rigpa te mogen gaan geven. Petra is hiermee één van de weinige erkende Westerse
leraren Tibetaans Boeddhistische Rigpa-meditatie. Haar bedrijfsmatige achtergrond
gecombineerd met haar diepgaande kennis en ervaring met meditatie staan garant voor
meditatielessen die helder, down-to-earth en voor iedereen toegankelijk zijn.