Onderwijs en stressreductie door meditatie

Meeste stressklachten in het onderwijs

In het onderwijs komen de meeste burn-out klachten voor. Volgens het CBS heeft een op de vijf leraren er mee te maken. Dat komt door de hoge werkdruk en de emotionele betrokkenheid, zegt het CBS. Vorig jaar lanceerde minister Asscher al een campagne om werknemers meer bewust te maken van  de risico’s van stress op de werkvloer.

Bron: http://nos.nl/artikel/2069398-asscher-werkgevers-moeten-alert-zijn-op-werkstress.html

Betere resultaten voor scholen die in leraren investeren

Leerlingen van scholen die meer geld investeren in hun docenten, doen het beter dan scholen die dat niet doen.

Dat blijkt uit een onderzoek naar de eindexamenresultaten van Nederlandse scholen dat RTL Nieuws vrijdag publiceerde. In het onderzoek krijgen alle middelbare scholen een rapportcijfer op basis van de eindexamencijfers van de scholieren.

Middelbare scholen in Nederland geven gemiddeld 78,1 procent van hun budget uit aan hun personeel. Hoe minder een school uitgeeft aan docenten, hoe slechter de leerlingen presteren tijdens de examens.

Mooie gebouwen

Volgens onderwijssocioloog Jaap Dronkers van de Universiteit van Maastricht tonen de resultaten aan dat schoolbestuurders beter geld kunnen investeren in goede leraren dan in dure apparatuur of mooie gebouwen.

Een rapport van de onderwijsinspectie toonde onlangs ook al aan dat er geen verband is tussen de staat van het materiaal dat op een school wordt gebruikt en de beoordelingen door de inspectie.

Bron: http://www.nu.nl/binnenland/4191313/betere-resultaten-scholen-in-leraren-investeren.html

Makkhawitee zet zich in voor leraren om werkstress te verhelpen

Makkhawitee zet zich al jarenlang in voor het verhelpen van werkstress. Het integreren van eeuwenoude meditatietechnieken binnen bedrijven en onderwijsinstellingen is een uitdaging. Er is geen ‘short cut’. Met andere woorden, er is geen snelle oplossing om stress te verhelpen. Werknemers ervaren vaak al jarenlang werkstress. Kijk maar naar de leraren in het onderwijs. Het is iets wat serieus genomen moet worden en er moet een passende oplossing komen die doorwerkt in het fundament van de werkvloer. Alleen op die manier breng je een echte verandering aan en niet een tijdelijke oplossing. Momenteel zijn er zes leraressen van de Daltonschool in Oegstgeest in opleiding tot meditatietrainer. Tijdens de opleiding leren de docenten niet alleen hoe ze zelf beter om kunnen gaan met stress, maar leren ze tegelijkertijd hoe ze kinderen meditatiebegeleiding moeten geven. Ons doel is om meer docenten cursussen aan te kunnen bieden om werkstress te lijf te gaan.

Een fundamentele oplossing voor werkstress

Lees meer en vraag een intakegesprek aan!

Locatie Oegstgeest/Leiden

Makkhawitee meditatieschool/-centrum
Rhijgeesterstraatweg 40D

2341 BV Oegstgeest (regio Leiden)
www.makkhawitee.nl

 

 

Meditatie Leiden, mediteren Oegstgeest, mindfulness Rijnsburg, Zen Katwijk, Bewustwording Noordwijk, stressreductietraining Voorhout, stressreductie