Mindfulnessopleiding

Mindfulnessopleiding

Bij voldoende aanmeldingen zal onze mindfulnessopleiding in september 2016 weer van start gaan. Onderaan deze pagina kan je je aanmelden.

Niet zomaar een opleiding

De opleiding tot meditatie-/mindfulnessbegeleider bij Makkhawitee is één van de meest onderscheidende meditatie-/mindfulnessopleidingen in Nederland. De exclusieve lessen, trainingen en retraites maken deze opleiding uniek in zijn soort. De kennis die tijdens deze opleiding wordt overgedragen, is direct afkomstig van de bron waar meditatie zijn oorsprong kent. Makkhawitee heeft gedurende de afgelopen jaren een duurzame samenwerking opgebouwd met de monniken in het noorden van Thailand die ons alles leren over meditatie en mindfulness. Voor diegenen die willen leren mediteren en dit over willen dragen aan anderen is dit een opleiding die u zeker zal aanspreken.

Duur opleiding

De opleiding duurt een jaar.

Opleidingstraject

De opleiding tot mindfulness trainer bestaat uit twee belangrijke trajecten: het eerste traject ‘leren mediteren’ vormt de basis voor het tweede traject ‘leren begeleiden’.

1e Traject – leren mediteren

Het traject ‘leren mediteren’ bestaat uit de volgende drie onderdelen.

 1. Beginner (8 trainingen, 8 weken)
 2. Intermediate (12 trainingen, 6 weken)
 3. Advanced (2-daagse retraite en 5 daagse retraite)

In het eerste traject wordt u aangeleerd om op de juiste manier te mediteren. U krijgt alles te leren over meditatie en mindfulness oefeningen. Tijdens de lessen gaat het vooral om de directe ervaringsoverdracht. Hiermee wordt bedoeld dat u als leerling, tijdens de trainingen met de leraar, in het hier en nu, tot diepere inzichten komt. Door deze bijzondere aanpak zal de opleiding inspirerend, verrijkend, transformerend en tegelijkertijd ook zwaar en uitdagend. Tevens krijgt de student syllabi aangereikt die hij dient te bestuderen. Er zullen voldoende lessen in grondslagen van de boeddhistische filosofie en mindfulness gegeven worden.
De intensiteit wordt gedurende de eerste twee onderdelen opgebouwd om een optimaal effect te bereiken. Tijdens de intensieve trainingen wordt u zowel in groepsverband als individueel begeleid. U krijgt daarnaast opdrachten mee om de trainingen thuis te kunnen voortzetten zodat de meditatietechnieken geïntegreerd kunnen worden in het dagelijks leven.

Tijdens het derde deel staan de retraites centraal. Tijdens de retraites worden niet alleen intensieve meditatie- en mindfulnesstrainingen gegeven, maar krijgt u ook lichamelijke oefeningen en groepsoefeningen om jezelf op persoonlijk vlak te ontwikkelen. De intensieve retraite is gebaseerd op de meditatietrainingen zoals deze worden beoefend in één van de meest zeldzame tempels van Thailand. Ook bestaat de mogelijkheid om met de groep af te reizen naar Thailand om daar de 7-daagse retraite te ervaren. De traditionele trainingen binnen deze bijzondere tempel laten een diepe indruk achter op de deelnemers en we zien vaak dat iemands leven op een positieve wijze verandert.

2e Traject – leren begeleiden

Tijdens het tweede traject leert u hoe u meditatiebegeleiding kunt geven aan anderen. Tijdens deze cursus krijgt u verscheidene meditatietechnieken aangeleerd en leert u hoe u deze kunt toepassen in de praktijk. Tot slot geeft u zelf meditatietrainingen waarbij de deelnemers feedback geven op uw begeleiding. Het traject ‘leren begeleiden’ zal 15 trainingen beslaan. Het laatste traject zal worden afgesloten met een aantal eindopdrachten.

Certificering

Na het afronden van de twee opleidingstrajecten (‘leren mediteren’ en ‘leren begeleiden’) krijgt de deelnemer een Diploma tot mindfulness trainer. Voldoende aanwezigheid (85%)bij de opleidingsdagen en het inleveren van de eindopdrachten zijn een voorwaarde voor het certificaat.

Certificaat voorbeeld

Voor wie is de opleiding bedoeld

 1. Leraren en leraressen van zowel basis- als middelbaar onderwijs;
 2. Coaches, personal trainers, loopbaancoaches en therapeuten die meer diepgang willen verkrijgen in hun beroep;
 3. Therapeuten die de opleiding Mindfulness Based Cognitive Therapy hebben gevolgd;
 4. Diegenen die zich verder willen ontwikkelen op spiritueel gebied;
 5. Diegenen die aan hun leven een positieve wending willen geven.

Aantal deelnemers

De opleiding zal enkel van start gaan bij minimaal 5 deelnemers met een maximum van 15.

meditatieopleiding groepsfoto 2014-2016

groepsfoto meditatieopleiding 2016

Kosten opleiding

De kosten van de meditatieopleiding bedragen  €3.650,- *

De prijzen zijn inclusief 21% BTW.

Studentenkorting: bij het vertonen van een geldige studentenkaart, ontvangt u 25% korting.

10% korting: bij het aanmelden van een andere deelnemer ontvangt 10% korting over het totaal bedrag.

*Gespreid betalen in twee of vier termijnen is mogelijk. Hiervoor wordt resp. €50,- of €100,- administratiekosten gerekend.

Benodigdheden

 • Meditatiekussen en -mat
 • Klankschaal en toebehoren. Zie hiervoor de winkel
 • Studieboeken (literatuurlijst wordt toegestuurd)

Data opleiding

 1. Beginners
 2. Intermediate
 3. Advanced retraite
 4. Leren begeleiden
 • september 2016
 • januari 2017
 • april 2017
 • mei t/m aug 2017

Trainingsdagen

Maandagavonden van 19:15 tot 21:15 (het rooster zal volgen)

Tijdens vakanties wordt er geen les gegeven.

Studiebelasting

Thuisoefening en studiebelasting minimaal 0,5 uur per dag. Met onze interval meditatieprogramma’s zullen de deelnemers op sommige weken intensiever hun thuisoefeningen uitvoeren.

Intakegesprek

Twijfel je nog of heb je persoonlijke vragen over de opleiding dan is het mogelijk om vrijblijvend een intakegesprek aan te gaan. Heeft u interesse in een intakegesprek dan kunt mailen naar info@makkhawitee.nl

Inschrijven

Geïnteresseerden kunnen zich aanmelden via het contactformulier. U krijgt vervolgens per e-mail een inschrijfformulier toegestuurd. Heeft u nog vragen, dan kunt u mailen naar info@makkhawitee.nl

Ik wil mij aanmelden en een digitaal inschrijfformulier ontvangen

Aanmelden