Meditatie-opleiding

Na de zomer van start! (8 september)

Niet zomaar een opleiding

De opleiding tot meditatie-/mindfulnessbegeleider bij Makkhawitee is één van de meest onderscheidende meditatie-/mindfulnessopleidingen in Nederland. De exclusieve lessen, trainingen en retraite maken deze opleiding uniek in zijn soort. De kennis die tijdens deze opleiding wordt overgedragen, is direct afkomstig van de bron waar meditatie zijn oorsprong kent. Makkhawitee heeft gedurende de afgelopen jaren een duurzame samenwerking opgebouwd met de monniken in het noorden van Thailand die ons alles leren over meditatie en mindfulness. Voor diegenen die willen leren mediteren en dit over willen dragen aan anderen is dit een opleiding die u zeker zal aanspreken.

Opleidingstraject

De opleiding tot meditatiebegeleider bestaat uit twee belangrijke trajecten: het eerste traject ‘leren mediteren’ vormt de basis voor het tweede traject ‘leren begeleiden’.

 

1e Traject – leren mediteren

Het traject ‘leren mediteren’ bestaat uit de volgende drie onderdelen.

 1. Beginner (8 trainingen, 8 weken)
 2. Intermediate (12 trainingen, 6 weken)
 3. Advanced (7-daagse retraite)

In het eerste traject wordt u aangeleerd om op de juiste manier te mediteren. Tijdens de lessen gaat het vooral om de directe ervaringsoverdracht. Hiermee wordt bedoeld dat u als leerling, tijdens de trainingen met de leraar, in het hier en nu, tot diepere inzichten komt.
De intensiteit wordt gedurende de eerste twee onderdelen opgebouwd om een optimaal effect te bereiken. Tijdens de intensieve trainingen wordt u zowel in groepsverband als individueel begeleid. U krijgt daarnaast opdrachten mee om de trainingen thuis te kunnen voortzetten zodat de meditatietechnieken geïntegreerd kunnen worden in het dagelijks leven.

Het derde onderdeel bestaat uit lessen in de grondslagen van de boeddhistische filosofie en wordt afgesloten met een theoretische toets. Bovendien leert u tijdens een 7-daagse retraite wat het is om intensief te mediteren. De intensieve retraite is gebaseerd op de meditatietrainingen zoals deze worden beoefend in één van de meest zeldzame tempels van Thailand. Ook bestaat de mogelijkheid om met de groep af te reizen naar Thailand om daar de 7-daagse retraite te ervaren. De traditionele trainingen binnen deze bijzondere tempel laten een diepe indruk achter op de deelnemers en we zien vaak dat iemands leven op een positieve wijze verandert.

 

2e Traject – leren begeleiden

Tijdens het tweede traject leert u hoe u meditatiebegeleiding kunt geven aan anderen. Tijdens deze cursus krijgt u verscheidene meditatietechnieken aangeleerd en leert u hoe u deze kunt toepassen in de praktijk. Tot slot geeft u zelf meditatietrainingen waar u persoonlijke feedback op ontvangt. Het traject ‘leren begeleiden’ zal 15 trainingen beslaan.

Duur opleiding

De opleiding zal binnen een jaar worden afgerond.

Aantal deelnemers

De opleiding zal enkel van start gaan bij minimaal 5 deelnemers met een maximum van 15.

Data opleiding

 

 1. Beginners
 2. Intermediate
 3. Advanced retraite
 4. Leren begeleiden
 • september 2015
 • februari 2016
 • mei 2016
 • juni 2016

Certificering

Na het afronden van de twee opleidingstrajecten (‘leren mediteren’ en ‘leren begeleiden’) krijgt de deelnemer een Diploma tot meditatiebegeleider.

Voor wie is de opleiding bedoeld

 1. Leraren en leraressen van zowel basis- als middelbaar onderwijs;
 2. Coaches, personal trainers, loopbaancoaches en therapeuten die meer diepgang willen verkrijgen in hun beroep;
 3. Therapeuten die de opleiding Mindfulness Based Cognitive Therapy hebben gevolgd;
 4. Diegenen die zich verder willen ontwikkelen op spiritueel gebied;
 5. Diegenen die aan hun leven een positieve wending willen geven.

Kosten opleiding

De kosten van de meditatieopleiding bedragen  €3.650,- *

*De prijzen zijn inclusief 21% BTW. (Gespreid betalen is mogelijk)

Benodigdheden

 • Meditatiekussen en -mat (inbegrepen)
 • Klankschaal en toebehoren. Zie hiervoor de winkel
 • Studieboeken (literatuurlijst wordt toegestuurd)

Inschrijving

Geïnteresseerden kunnen zich aanmelden via het contactformulier. U krijgt vervolgens per e-mail een inschrijfformulier toegestuurd. Heeft u nog vragen, dan kunt u ons ook telefonisch bereiken op 071-5191151 of mailen naar info@makkhawitee.nl

Ik wil mij aanmelden en een digitaal inschrijfformulier ontvangen

Aanmelden