Hoe kom ik van mijn depressie af?

Ruim miljoen Nederlanders is weleens depressief

In 2014 was 8 procent van de Nederlanders van twaalf jaar of ouder depressief. Dat komt neer op ruim een miljoen personen.

Vrouwen zijn vaker depressief dan mannen, blijkt uit cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS). 9 procent van de vrouwen stelt zich in 2014 depressief te hebben gevoeld, tegenover 6 procent van de mannen. Vrouwen krijgen ook bijna twee keer vaker antidepressiva verstrekt dan mannen, namelijk 8 tegenover 4 procent.

40- tot 50 jarigen hebben het meest last van depressieve gevoelens

Depressieve gevoelens komen het vaakst voor bij 40- tot 50-jarigen. Eén op de tien personen van middelbare leeftijd was in 2014 depressief. Na die leeftijd daalt het percentage weer, met een kleine stijging na 75 jaar of ouder.

Ook opleiding is een belangrijke factor in depressies. Van de Nederlanders van 25 jaar of ouder met minimaal een hbo-diploma was in 2014 3 procent depressief. Bij mensen met enkel basisonderwijs ligt dat percentage maar liefst vijf keer hoger. Ook krijgen laagopgeleiden vaker antidepressiva voorgeschreven.

Bron:http://www.nu.nl/gezondheid/4202100/ruim-miljoen-nederlanders-weleens-depressief.html

Hoe kom ik van mijn depressie af?

Het bestrijden van een depressie vraagt om een gerichte aanpak. Een aanpak waarbij het lichaam en de geest de nodige aandacht nodig heeft. Een goed onderzoek naar de problemen en symptomen die rol spelen is ontzettend belangrijk. Wij hebben een programma ontwikkeld waar depressies te lijf worden gegaan. Aan de hand van een anamnesegesprek en een osteopathisch lichamelijk onderzoek krijgen we een eerste indruk waar de oorzaak ligt van uw depressie. Er wordt gekeken naar uw voedingspatroon, levensstijl en lichamelijke beweging om een gericht behandelplan op te kunnen stellen.

Het behandelplan

Het behandelplan zal bestaan uit vier onderdelen

  1. osteopathische behandelingen
  2. voedingsadvies
  3. meditatietraining
  4. oefeningen voor thuis

Met dit behandelplan zijn de meeste patienten binnen 2 a 3 maanden van hun depressie af. Dit behandelprogramma is er op gericht om recidieven te voorkomen. Heeft u dus vaak last van een terugval, kom dan een keer langs.

Vergoeding zorgverzekering

Uw behandelingen worden vergoedt door uw zorgverzekering afhankelijk van uw zorgverzekering

Afspraak

U kunt een afspraak maken door contact op te nemen met: 071-5191151

Adres

IMCV/Makkhawitee
Rhijngeesterstraatweg 40D
2341 BV Oegstgeest (regio Leiden)
e-mail:           info@makkhawitee.nl
Meditatie:       www.makkhawitee.nl
Osteopathie:   www.imcv.nl

#Depressie #Depressief #Behandeling #osteopathie #osteopaat #Leiden #Voorhout #Den Haag #Oegstgeest #mediteren #meditatie #Amsterdam #meditatie #mindfulness